Yaşam

Kendinizi şımartın: Limonlu tepsi keki tarifi, nasıl yapılır?

Limonlu tepsi keki, sıcak havalarda içinizi ferahlatacak, kendinizi şımartmak adına yapabileceğiniz an basit ve kolay kek tarifidir. Sadece 10 dakikada hazırlanarak 35 dakika boyunca fırında pişirilir. Bu lezzetli limonlu tepsi kekinin asıl lezzet sırrı fırından çıkar çıkmaz üzerine sürdüğünüz şekerlemesinden gelir. Şekerlemenin içerisindeki limon suyu kekin de sıcaklığı ile hızlıca emilerek lezzetini korur.

Kısa ve anlaşılır tarifiyle hızlıca hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebileceğiniz, tarif listenize girmeye aday limonlu tepsi keki, 7’den 70’e deneyen herkesin favorisi olacak.

İşte yapımı kolay lezzeti olay olacak o limonlu tepsi keki tarifi…

LİMONLU TEPSİ KEKİ TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA



Limonlu Tepsi Keki Tarifi İçin Malzemeler;

Keki için:

  • 275 gram kendiliğinden kabaran un*
  • 225 gram tereyağı
  • 225 gram pudra şekeri
  • 4 adet büyük yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi

Şekerlemesi için:

  • 2 adet limon suyu
  • 175 gram toz şeker

Limonlu Tepsi Keki Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Limonlu tepsi keki tarifini yapmak için öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. Ardından kullanacağınız fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin.

Adım 2

Genişçe bir karıştırma kabının içerisine 275 gram kendiliğinden kabaran unu, 225 gram tereyağını, 225 gram pudra şekerini, 4 adet büyük yumurtayı, 4 yemek kaşığı sütü, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 2 adet limon kabuğu rendesini ekleyerek yumuşak kıvamlı bir karışım elde edene çırpın.

Adım 3

Karışım istenilen kıvamı aldığında hazırlamış olduğunuz tepsiye dökün ve fırına vererek yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Limonlu tepsi keki fırında pişerken, bir kabın içerisinde 2 adet limonun suyunu ve 175 gram toz şekeri akıcı bir kıvam alana kadar çırpıcı ile yüksek devirde çırpın.

Adım 4

Limonlu tepsi keki fırından çıkar çıkmaz hazırlamış olduğunuz limonlu şekerlemeyi kekin üzerine dökerek her tarafına yayılmasını sağlayın.

Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

*Kendiliğinden kabaran un yapmak için 1 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı kabartma tozu ve ¼ çay kaşığı tuz birleştirin ve güzelce karıştırarak tarifteki miktar kadarını kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort